Індійці збудують у Буках сонячну електростанцію

Сонячну електростанцію площею 22 гектари збудують у Буках Маньківського району. Про це повідомив селищний голова Сергій Залізняк.

– Після об’єднання в громаду ми дали оголошення, – розповідає Сергій Степанович. – Запрошували усіх інвесторів до співпраці. Відгукнулися індійці. Вони приїхали сюди, роздивилися на місці. Їм сподобалося, що поруч проходить високовольтна лінія електропередач. Загалом буде 2 ділянки по 11 гектарів. Це в кутку Антонівка. Індійці обіцяють, що до кінця літа електростанція дасть перший струм. Суму інвестицій я не знаю, але, думаю, вона чималенька.

За словами селищного голови на новому підприємстві отримають роботу 13 місцевих жителів.

– Люди матимуть роботу й офіційну зарплату. Не їхатимуть на заробітки в Польщу, а матимуть роботу вдома.  Кошти від оренди землі та сплати податку на доходи фізичних осіб спрямовуватимуться до бюджету об’єднаної громади.

Сергій Залізняк хоче об’єднати і місцевих пасічників.

– Наші пасічники продають мед поодинці, невеликими партіями і мають вельми скромні заробітки. Зате гарні гроші заробляють перекупники. Ми хочемо об’єднати пасічників у кооператив «Буцький мед». Вони матимуть бренд, тару й етикетки свого продукту. Це значно збільшить і їхні доходи, і реалізацію.

Селище Буки знамените своїм каньйоном на річці Гірський Тікич. За рік його відвідують сотні тисяч туристів.