У Тальному виявили несправжнього мільйонера

У мільйонери несподівано для себе потрапив секретар Корсунської сільської ради Тальнівського району Сергій Касір. Якщо вірити декларації, Сергій Миколайович заробив за рік 1 мільйон 953 тисячі 363 гривні. Плюс отримав 22 тисячі матеріальної допомоги. Це майже 164 тисячі за місяць.

Секретар двічі подавав декларації – основну й уточнену. Що цікаво, обидва рази написав одну й туж суму.

Сам Сергій Касір винним себе ні в чому не вважає.

– Знайшли мільйонера! – сміється. – Не там шукаєте. Вся причина – в моїй скрупульозності. Я подаю електронну декларацію з точністю до копійки. А система не бачить крапки, і рахує копійки так, ніби це гривні. Я це помітив і намагався виправити, але воно вдруге подало ту саму цифру. Зрештою плюнув на це діло й у письмовому виді подав уточнення. Таких як я в Україні не одиниці й не десятки, а сотні. Тому не треба створювати сенсацію на рівному місці.

Перший заступник голови Тальнівської райдержадміністрації Володимир Гречка теж не вірить, що Касір виявився мільйонером.

– Я не думаю, що весь бюджет Корсунської сільської ради потягне на 2 мільйони. А тут виходить, що секретар забрав собі всю суму. Це технічна помилка. Всі ми живі люди.

Сергій Касір кілька термінів обирається секретарем Корсунської сільської ради. Раніше він був сільським головою. Свого часу Сергій Миколайович проходив армійську службу в Афганістані.