Корсунці хочуть відправити мера у відставку?

16 травня у Корсунь-Шевченківському відбулася акція-протест проти чинного мера Олександра Гайдая. Посадовця звинувачують у розтраті грошей і антиукраїнській діяльності.  На мітинг прийшло близько двох сотень містян. Від чиновника вимагали дострокового припинення повноважень.

  • Ми розуміли, що за один раз не вийде відправити мера у відставку, - запевняє референт корсунської спілки воїнів АТО, ветеран війни Олег Собченко. - Людині психологічно тяжко під натиском прийняти таке рішення. Він має зобов'язання перед бізнес-партнерами і тими, хто його на виборах фінансово підтримував. Швидко він не піде. Його треба “розгойдати”. Люди незадоволені, в принципі, і всією міською владою, бо вона має низький рівень роботи. Наш мер антипатріотичний, бо повертає вулицям комуністичні назви. Не влаштовує стан центральної площі міста, на реконструкцію якої було виділено 7 мільйонів 700 тисяч гривень. Частина цього майдану не завершена і покинута. Зараз цим питанням займається поліція і, можливо, буде кримінальна справа. Фактично сам мер завалив створення ОТГ. Сільським головам він розповідає, що вони йому не потрібні. Його задача дотриматися до 2019-го року і тому поводиться абсолютно безвідповідально.

В той же день відбулася сесія міської ради на якій депутати мали перейменувати вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича на Ювілейну та Залізничну. Проте під тиском активістів питання було зняте з порядку денного. Невдовзі у місті планується новий мітинг. За словами організаторів, він буде більш жорстким.

Цього понеділка до приймальні міського голови прийшло близько півсотні обурених жителів у яких нібито мали відібрати землі на користь колишніх атовців. Присутні учасники місцевої спілки АТО конфлікт врегулювали, назвавши інформацію недостовірною. Олег Собченко впевнений, що таким чином міська влада хоче зіштовхнути корсунців із патріотичними організаціями. 

Олександр Гайдай більшість звинувачень відкидає. Каже, проблеми названі містянами здебільшого не відповідають дійсності.

  • Ми працюємо. Більшість звинувачень на мою адресу — неправдиві, - запевняє мер. - Наприклад, гроші на реконструкцію площі були виділені. З підрядником заключений договір. Це їхні проблеми, що організація трохи “буксує”. Але перспективи такі, що ми її будемо добудовувати. У нас договір до червня. Якщо будуть нові мітинги і питання, буду говорити з людьми і розбиратися.