Олександр Скічко представив три законопроекти, які вважає першочерговими для розвитку регіону

На пресконференції партії «Слуга народу» де відбулася презентація команди кандидатів-мажоритарніків Черкащини, Олександр Скічко представив три законопроекти, які вважає вкрай важливими.

Перш за все, це законоопроект пов'язаний з економічним розвитком Черкащини.

«На розвиток регіонів необхідні кошти. Але навіть той невеликий об’єм, що генерується бізнесом в області, здебільшого відправляється у центральний Бюджет – заявив Скічко, - Я вважаю, що перш за все, необхідно ініціювати законопроект про збільшення з 60% до 90% перерахування в МІСЦЕВИЙ БЮДЖЕТ коштів, що надходять від ПДФО (Податок на доходи фізичних осіб)».

В якості іншого законопроекту, який сприяє економічному росту регіону та  створенню нових робочих місць, Скічко бачить ініціативу про розвиток індустріальних парків.

«Регіону необхідні нові робочі місця та інноваційні підприємства. Бізнесу потрібні нормальні умови для інвестицій. Для черкаської області створення індустріальних парків - це можливість залучити реальний бізнес в регіон, тим більше на це виділена територія в Золотоноші. Необхідне законодавче врегулювання.»

Третя ініціатива Скічко в парламенті пов'язана з розвитком села.

«В агросекторі повинні заробляти селяни, а не агробарони. Я буду вносити у ВР законопроект про сільгосп об'єднання, - зазначив Скічко. Це дозволить створювати невеликі переробні підприємства на місцях, - а це робочі місця, наповнення бюджетів, і збільшення достатку селян. Також такий закон дозволяє вже зараз збільшити орендну вартість паїв. Це ненормальна ситуація, коли середня ціна оренди 8 тис. грн. за га, а місцями люди здають землю за кілька мішків зерна. Це необхідно змінити».

У цілому майбутній депутат вважає, що політика нового президента спрямована сьогодні не тільки на злам старої корумпованої системи у владі, а й пропозиції щодо активного розвитку.

«Без підйому економіки неможливе створення нормальних робочих місць з гідними умовами праці. Люди їдуть. Щоб потік зупинився необхідно підняти економіку тут на місці. Те, що я пропоную, - це не абстракція, а цілком конкретні кроки, які можна реалізувати з приходом у Раду вже зараз».