Вельбівець запізнився на сесію, бо ходив у суд

Голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець сьогодні відвідав дебютне судове засідання з розгляду справи про його адмінправопорушення. Про це Вельбівець розповів сьогодні під час прес-конференції, пише «ІнфоМіст».

– Було складено на мене як на голову обласноії ради адмінпротокол. Я був на судовому засіданні, тому не мав можливості бути присутнім на початку сесії. Це адмінправопорушення, яке, на думку правоохоронців, вчинив я, беручи участь у таємному голосуванні під час обрання мене головою обласної ради, – зазначив він.

Вельбівець припускає, що подібні інциденти носять всеохоплюючий характер по Україні. Голова облради впевнений, що не здійснив жодного правопорушення і сподівається на чітку і виважену позицію суду.

– Я не відчуваю за собою жодної вини і вважаю, що правопорушення, яке мені намагаються інкримінувати, не мало місця, – сказав голова облради.

Олександр Вельбівець стверджує, що обираючи голову обласної ради голосував за батьківщинівця Станіслава Овчаренка.

– Був би потенційний конфлікт інтересів, якби в бюлетень було внесено лише моє прізвище. А так було внесено три прізвища. Як встановити факт, що я голосував за себе? Закону, який би обмежив мене в цьому голосуванні, немає, – каже Вельбівець.