20.02.2020 одружилось 25 пар

Лютий – багатий на дзеркальні дати, тож черкащани продовжують традицію розписуватись саме в цей день. Так, саме 20.02.2020 року розписалось 25 пар черкащан. У відділі РАЦС своє «так» сказали 22 пари, на черкаському стадіоні за проектом «Шлюб за добу» розписалось три пари.

За словами заступниці начальника Черкаського міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану Любові Ляшко, заявки на реєстрацію подали 24 пари, але дві пари з якихось причин не прийшли у зазначений день до РАЦСу.

  • День пройшов в ейфорії, естетичній насолоді. Було приємно, що жодна пара не запізнилась на розпис, все пройшло синхронно. Хоча з моєї практики, скажу, що найчастіше на весілля запізнюються батьки молодят. Пари віднеслись до цього відповідально й серйозно, - розповіла головний спеціаліст Черкаського міського РАЦСу Олександра Скрипник. – Усі пари, навіть ті, які відмовились від урочистої церемонії, були стильно, гарно вбрані. У лосинах або спортивних костюмах, як дехто розповідає, до нас не приходили…

Наймолодшою – по 18 років, була пара з Черкаського району. Останню пару розписали о 19.00.

Реєстратори працюють не шаблонно, у кожного є свої пікові моменти. Так, для Олександри Скрипник, ці сентиментальні моменти, це коли молодята обмінюються обручками, вклоняються батькам і неочікуваний перший танок – про це молодята не знають.

  • Чоловіки інколи панікують, тому ми інструктуємо пари й звертаємо увагу, розрівнюємо психологічний стан. Часто жартуємо, що від нас ще не один чоловік не втік, - розповідає про особливості роботи Олександра Скрипник.

Так, за словами Любові Ляшко, з семи пар, реєстрація шлюбу яких була призначена у РАЦСі на 14 лютого, прийши тільки шість пар.

  • Тобто, у відділі було зареєстровано шість пар, на стадіоні – дев’ять – розповіла Любов Ляшко. - Заяви поступали в останні два дні до 14 лютого. Дев’ята пара, реєстрація шлюбу яких відбувалась на Черкаському стадіоні, подала заяву зранку 14 лютого. Останніми - о 21.00 14 січня подала заяву пара черкащан. Також о 21.00 був проведений святковий обряд ювілейного весілля – 10 років подружнього життя.

Послугою "Шлюб за добу" у Черкасах на День закоханих 14 лютого скористалося 9 пар. Всі вони на стадіоні в Черкасах сказали один одному «так». Нагадаємо, проект "Шлюб за добу", який стартував ще у квітні 2017 року, передбачає реєстрацію шлюбу за спрощеною процедурою.

2018 року на день закоханих одружилось 14 пар; 2019 рік – удвічі більше - 28 пар.

22.02.2020 року розписались 20 пар.

Кількість розірваних шлюбів, поданих через пілотний проект «Шлюб за добу»:

2017 рік – 24 шлюби розірвано;

2018 рік - 18 пар розбіглися;

2019 рік – 4 пари не змогли жити разом.