Чоловік два роки жив у землянці на околиці Черкас

Замаскована землянка в полі та хащах на околицях Черкас ніколи не привертала нічию увагу. Ніхто й подумати не міг, що в тому місці може хтось жити. Але саме це допомогло 55-річному жителю Білозір`я так довго переховуватися від поліції та рідних. Два роки він перебував в активному розшуку, як безвісти зниклий і стільки ж провів у схованці.

Як повідомили у сільраді Білозір’я, два роки тому дружина чоловіка писала заяву за його зникнення. До уходу чоловік працював водієм.

Патрульні роти тактико-оперативного реагування виявили чоловіка під час патрулювання. Гарно замасковану землянку за кільцем вулиць Руставі й Сумгаїтської може б і не помітили, однак яскраво-червоні доріжки на вході саме й привернули увагу патрульних.

У землянці в нього було все необхідне для життя – підлога застелена, стояло ліжко, був необхідний для побуту посуд, а на полицях стояли ікони. До входу в його помешкання лежать килимові доріжки і сам чоловік виглядає акуратно, на ньому чистий одяг.

- Людина усамітнилась на два роки й навіть звістки нікому з рідних не подавав, живий він чи ні, – говорить Зоя Вовк. – Коли його знайшли працівники ТОР і встановили, що він значиться в категорії безвісти зниклих, його одразу за вказівкою слідчого доставити до відділку поліції.

Що спонукало його піти з благополучної родини – дружини й доньки, відомо тільки їм самим, адже чужа родина – темний ліс.

В обговоренні припускали, що чоловік заборгував колекторам і переховувався, інші, з почуттям гумору, – що в  такий спосіб він готувався до карантину й незабаром усім нам доведеться переселятися в такі землянки.

Хтось припустив, що чоловіка допекли й він самоізолювався: «Якщо ще так буде карантин, то багато буде таких хто піде в землянки в ліс. Людина відпочивала від людей.., а ви оце забрали свободу в мужчини!».

За словами речниці патрульної поліції Черкаської області Зої Вовк, чоловік не має і не мав проблем із законом, однак має проблеми зі здоров’ям. Рідні знайденого чоловіка радіють, що він знайшовся і живий, але дуже хвилюються, щоби чоловік знов не зник.