Корсунці хочуть вигнати наркоторговців із міста

У Корсуні містяни збунтувалися проти наркоторговців. Планують вигнати їх за межі району. У п’ятницю, 10 травня, кількадесят чоловіків збиралися для обговорення плану дій.

Минулого року в Корсуні поліція затримала місцевого наркодилера з двома кілограмами "трави"

Минулого року в Корсуні поліція затримала місцевого наркодилера з двома кілограмами "трави"

Корсунець Ігор Приймак є одним із організаторів ініціативної групи. Каже, наркомани почали себе нахабно поводити  протягом останнього року.

У нас коїться повне свавілля, - нарікає Приймак. – Сьогодні продаж наркотиків відбувається відкрито. Усі знають, де їх можна придбати. Дві людини ходять і роблять «закладки» (сховки з наркотиками, які мають знайти наркозалежні – ред.) по вулиці. Потім усе залежне збіговисько ходить і збирає. Особисто я знаю торговців в обличчя. Останній рік поводяться особливо нахабно. Навіть не намагаються ховатися. Так само, як і їхні клієнти. Увесь пляж у нас всіяний використаними шприцами. Вдома ж не торгують, а мають визначені два місця. І це лише у нашому мікрорайоні. А уявіть, скільки таких «точок» по Корсуні. Минулої п’ятниці провели збори. Прийшло понад 30 осіб, хоча я думав, що буде значно менше.

Люди незадоволені роботою місцевої поліції.

Викликаєш поліцію, кажуть, що безсилі, - продовжує чоловік. – Ми ходили до начальника. Пояснив, що статті за «закладку» немає. Звичайно, правоохоронці все ж затримують продавців. Але ж ті дуже швидко знову гуляють на волі. Тому на зборах вирішили, що почнемо діяти самостійно. І в складі не діти, а дорослі й міцні чоловіки. Всіх наркомани так дістали, що будемо силою виганяти звідси. Дійшло до того, що люди почали їх боятися, а не навпаки. Це ненормально. Підозрюю, що наркомани про наші збори дізналися. В суботу одні з розповсюджувачів притихли і не висовувалися з товаром. Та я впевнений, що ще день-два і повернуться до заробітків. Зброї чи газових балончиків у нас немає. Просто будемо бити палицями, якщо дійде до такого.

Нещодавно місцевий підприємець Олександр Циганенко на сесії райради розповів про погрози від наркоторговців. Той намагався прогнати їх від свого закладу харчування. Натомість отримав обіцянку підпалу їдальні.

Я знаю про цю ситуацію, - пояснює Ігор Приймак. – Під нашим училищем є столова. То наркомани торгували там. У дітей відбирали гроші й навіть їжу. І ніхто не може їм нічого зробити.

Начальник Корсунь-Шевченківського райвідділу поліції  Геннадій Діхтяренко не підтримує народних месників. Запевняє, що проти наркоторгівлі у місті активно бореться.

Ця проблема перебільшена, - вважає правоохоронець. –  Лише за останній місяць вже є чотири підозри за зберігання, які направили до суду. І в день зборів містян теж одного затримали. Але це все не так просто. З приводу заяв окремих депутатів на сесії райради і погроз підпалу: йому запропонували написати заяву до поліції, адже говорити можна багато чого. Робота ведеться і буде порядок. Ініціативна група має певні прорахунки. Нещодавно кількох наркоманів фізично поганяли, то один звернувся в лікарню, бо добряче попало. Тому методи 90-их не пройдуть.

Діхтяренко найближчим часом обіцяє розповісти про результати боротьби з наркодилерами. Нещодавно правоохоронці зуміли прикрити притон, який розташовувався неподалік від райдержадміністрації.