Культурно-розважальні події наступного тижня

10 квітня о 16.00 у галереї народного мистецтва (м. Черкаси, вул. Хрещатик, 251) відкриється виставка «Пробудження». Захід відкриває цикл Великодніх мистецьких подій у Черкасах, присвячена українському культурному феномену – писанкарству. Роботи двох юних черкаських майстринь Абрамчук Олександри і Заріцької Катерини поєднують у собі різні техніки народного мистецтва: писанкарство, народний живопис, ниткографію. Кожна робота розкриває індивідуальність її авторки, надихає своєю неповторністю та яскравим баченням світу, любов’ю до традицій нашого народу.

 

14 квітня Черкаський обласний клуб службового собаківництва Товариства сприяння обороні України запрошує черкащан на день народження - 50-річчя. Свято розпочнеться о 10.00 по вул. Гагаріна, 9.

Це буде яскраве свято за участі вихованців клубу, що влаштують Парад чемпіонів та продемонструють ефектні показові виступи, інформують організатори заходу. Буде весело і дітям, і дорослим: розважальна анімаційна програма для дітей, майстер-класи з розпису аквагримом, тимчасові татуювання для дітей та дорослих.

На гостей чекають конкурси ("Дитина й собака», модне дефіле для собак, "Хто найкращий їдок?" тощо), а також безліч призів і вибір найкращого і найрозумнішого чотирилапого учасника виставки.

 

14 квітня із 14.00 до 16.00 в у Черкаському обласному краєзнавчому музеї (м. Черкаси, вул. Слави, 1) пройде майстер-клас із декупажу на скляній пляшці. Декупаж — декоративна техніка на тканині, склі, дереві (та інших поверхнях), що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.
Пропонуємо власноруч зі звичайної пляшки зробити красиву вазочку. Це буде гарний сувенір чи подарунок, зроблений власноруч. Запис по телефону: 0970983676.

 

20 квітня з 16.00 до 17.00 у Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбудеться майстер-клас із розпису писанок. Історія писанок, як символу весняного відродження природи сягає у далеке минуле й пов’язана з ритуалом весняного відродження на землі. Перетворювати звичайне куряче яйце на чарівну писанку за старих часів уміла кожна слов’янська жінка. У розписі писанки допоможе справжній майстер народної творчості, молода талановита писанкарка Лідія Солодар. З собою мати два курячих яйця. 

 

22 квітня о 18.30 у Черкаському міському Будинку культури імені І.Куликаінструментальний ансамбль «Акварелі» знову представить свою віртуозну творчу програму. Завітайте на концерт та пориньте в атмосферу справжньої музичної ностальгії. На вас чекають світові хіти.  Вхід – вільний. 

 

21 квітня  з 13.00 до 14.00 у Черкаському обласному краєзнавчому музеї  пройде майстер-клас із малювання "Петриківський розпис». Чудова можливість навчитися прекрасній техніці петриківського розпису та створити власноруч подарунок рідним та друзям. Попередній запис:  097098 36 76.