Культурно-розважальні заходи на найближчий тиждень

25 травня, у парку «Сосновий бір» із 12:00 до 18:00 години черкащани та гості обласного центру змагатимуться у приготуванні та поїданні вареників. На свято запрошує КП «Дирекція парків».  

Вихідного дня у парку черкають на любителів національної страви — вареників, та кухарів, які покажуть свій кулінарний талант в їх приготуванні.
— О 12.00 на центральній алеї «Соснового бору» стартує смачний фестиваль «Вареничний смаколик», — йдеться у запрошенні КП «Дирекція парків» — На вас чекають кулінарні конкурси, українські забави і все це під найулюбленішу національну страву - вареники. Різноманіття начинок вас потішить.
У програмі приготування вареників з різними начинками та їх дегустація; битва шеф-кухарів «Вареничний хутір»; ярмарок «Сувенір фестивалю»; поїдання вареників на швидкість «Спритні щелепи»; варенична лотерея «Вареник - лот»; фотозона «Вареник в об'єктиві»; розваги, конкурси та анімаційна програма для дітей!

25 травня з 13.00 до 14.00 у Черкаському обласному краєзнавчому музеї (м. Черкаси, вул. Слави, 1) відбудеться майстер-клас із виготовлення оберегів із писанок і крашанок "Весняні птахи". До Великодня та інших весняних свят українці прикрашали свої домівки «птахами», виготовленими з писанок чи крашанок. Також такими виробами прикрашали Покуть. Ці птахи слугували оберегами, адже при коливанні повітря такі птахи шурхотять та немовби відганяють негативну енергію. Та й самі прикраси рухаються немов живі птахи. Зробити власноруч таку прикрасу-оберіг черкащанам допоможуть під час майстер – класу.

25 травня Черкаський обласний краєзнавчий музей  організовує з 16.00 до 17.00 екскурсію просто неба "Мандрівка старими Черкасами". Екскурсія просто неба - це екскурсія вулицями Черкас, під час якої ви зможете ознайомитися з історією та архітектурою міста Черкаси, а також послухати цікаву розповідь про відомих людей, що проживали в місті у кінці 19 - поч. 20 ст. Початок екскурсії – від краєзнавчого музею. 

Із 26 травня і до кінця літа у сквері за облрадою стартують вечори духової музики. Щонеділі, з 18.00 для черкащан лунатимуть популярні стилі 50-60-х років: танго, вальс, фокстроти та джаз. Тішитиме черкасців та гостей міста колектив духового оркестру під керівництвом заслуженого працівника культури України Володимира Бреславського.

1 червня у Черкасах із 9:45 до 18:00 перекриють вулицю Гагаріна. Йдеться про ділянку між узвозом Франка та вулицею Максима Кривоноса. У цей час у Долині троянд проводитимуть фестиваль Summer challenge. За словами заступника директора департаменту ЖКК Андрія Наумчука, змінювати схеми руху маршрутів немає потреби.

1 червня із 8:00 до 13:00 у Смілі на Графському озері вшосте черговий Дитячий фестиваль рибальства. Про це повідомляє голова громадської організації "Об'єднання підводних мисливців та рибалок Черкащини" Ілля Слободяник. 

Для участі в конкурсі юні учасники мають обов’язково прийти з дорослими, мати із собою вудку із поплавком, на кожного учасника дозволяється одна вудочка. "Озеро зариблюється понад 7 років. Цьогоріч вже клює карась, в минулому році нами зарибнено до тонни, краснопірка, проскакує коропчик та короп, білий амур. Так що по улову має бути цікавіше, ніж минулого року. Учасники отримають гарантовані призи від партнерів Обов'язково буде частування дітей соком, печивом та/чи морозивом, лісова каша для всіх. Ніхто з дітей не лишиться без подарунків", − зазначив у дописі Ілля Слободяник.

Кількість команд обмежена 50-ма. Реєстрація за (093)3826083.