Культурно-розважальні заходи на найближчий тиждень

 

27 липня на території музею “Трипільська культура”, що в селі Легедзине на Тальнівщині, пройде трипільська толока. Початок – об  11:00. Вхід вільний. У плані такі заходи:

11:00 – 15:00 – робота на трипільській хаті. Заплітання лозою даху трипільської хати, заміс з глини та полови, вкидання даху.

15:00 – 16:30 – обід, відпочинок.

16:30 – 18:00 – відкриття музейних виставок:

– “Історія в прикрасах” – від Юрія Коваленка, власника однієї з найбільших етнографічних колекцій дукачів в Україні;

– “Трипілля в писанці” – від майстрині Світлани Бас;

– Екскурсії музеєм заповідника “Трипільська культура”.

18:00- 20:30 – екскурсія на місце проведення археологічних розкопок на поселенні-гіганті “Тальянки”, відпочинок.

20:30 – 22:00 – виступ гурту “Очеретяний Кіт”.

22:00 – 24:00 – перегляд фільму “Чорний Козак” (територія музею).

 

27 липня, в Каневі відбудеться «Велопарад дівчат» за маршрутом: фонтан – набережна – школа №6 – вул. Т.Шевченка – міська рада – ринок – фонтан. У програмі заходу: конкурси на краще ледівеловбрання, краще оформлення велосипеду, майстер-клас із танцю, розповіді про історію Канева та велорух. Збір учасників біля фонтану, 27 липня о 9.30.

 

28 липня з 11.00 до 20.00 у Черкасах, на території розважально-оздоровчого комплексу «Бочка» відбудеться ювілейний Х Молодіжний фестиваль «Маніфест Вулиці-2019». За інформацією прес-служби БК "Черкаські мавпи", в межах фестивалю відбудеться однойменний турнір із баскетболу 3 на 3. Змагання пройдуть за підтримки «Федерації Баскетболу України» і традиційно мають зібрати кращих стрітболістів з усієї України. Окрім спортивної частини свята, заплановано виступи творчо обдарованої молоді Черкас. Вхід безкоштовний.

30 липня о 17:00 у кінотеатрі Мультиплекс (Дніпроплаза) запрошують на безкоштовний показ документального фільму "Жінка в полоні". Захід приурочений до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Про це інформують у черкаському пресклубі.

"Жінка в полоні" - це фільм про Маріш, 52-річну угорку, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Її гнобителі відібрали в неї документи, і їй не можна виходити з дому без дозволу. З нею поводяться, як з твариною: годують недоїдками і не надають ліжка для сну. Маріш проводить дні зі страхом у серці, але мріє про те, щоб повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. Вона починає проявляти довіру. Після двох років зйомок вона збирається з духом і розказує про свій план: "Я втечу". У фільмі простежений героїчний шлях Маріш назад до свободи.

Починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми є надзвичайно глобальною та прибутковою злочинною індустрією в світі. За рівнем доходів вона поступається лише продажам наркотиків та зброї.

За даними Міжнародної організації з міграції починаючи з 1991 року в Україні від ситуацій пов’язаних із торгівлею людьми постраждало 230 000 українців.