Культурно-розважальні заходи на найближчий тиждень

Із 10 до 16 жовтня до Дня захисника України в Черкасах у КП «Кінотеатр Україна» заплановано демонстрацію національних стрічок. Документальний цикл «ПОЗИВНИЙ ЗЕНІТ» і стрічка «ВОЇНИ ДУХУ», створені для дітей, для правнуків, для майбутніх поколінь. Час іде, інформаційний простір пропонує інтерпретації і часто нав’язує думки та судження, але факти залишаються фактами. Саме документальне кіно, вільне від художніх образів, домислів і фантазій, - скарбниця новітньої історії України. П’ять фільмів «ПОЗИВНИЙ ЗЕНІТ» та фільм «ВОЇНИ ДУХУ» надихають та схиляють молодь, юнацтво та дітей до фізичного розвитку, свідомого ставлення до подій в країні, духовного зростання та культивують сімейні цінності і дружбу.

14 жовтня у сквері за облдержадміністрацією відбудеться козацький фестиваль «Козацьку залога». З 12 години дня на вас чекає насичена програма: бій на шаблях, на колоді, мішками, розпис козацького оберега, керамічних фігур, козацьких пряників; патріотичний культурно-мистецький проект “Нація нескорених переможців”; музичний концерт міського Будинку культури ім. І.Кулика “Козацька слава лине крізь віки”; театралізоване дійство: козацький ярмарок, прийняття жіночої козацької сотні до лав вільного козацтва; показові виступи бойового гопака, запорозьких козаків; виставка холодної і вогнепальної козацької зброї періоду козацьких часів;. Для дітей – надувні гірки та батути. 
Окрім того, буде справжній козацький двір: із наметом, хоругвами, монетним двором, козацькими лучниками, писарем, який засвідчить власноруч козацьку грамоту печаткою.
У найсмачніша частина програми - козацька кухня. Для вас приготуємо справжній козацький борщ, капусняк, смачні вареники та галушки.
Не обійдеться свято без концерту. На завершення дійства – феєричне вогняно-піротехнічне шоу від «Козацького Герцу».

14 жовтня в Чигирині відбудуться заходи до Дня Захисника України. Початок  - о 10.00.
У програмі – покладання квітів до пам’ятника Богдану Хмельницькому;  концертна програма; безкоштовні майстер-класи з ковальства,  гончарства; розмальовки пряників; виготовлення ляльки-мотанки, декупажу та багато інших; ярмарок майстрів народної творчості а також фестиваль кулішу «Козацький куліш-2019». 

18 і 19 жовтня в Черкасах відбудеться дводенний workshop з робототехніки для всіх охочих школярів 8-16 років. Темою зустрічі стане «Smart city from smart kids: urban revolution».
Учасники зможуть долучитися до будівництва комфортного, безпечного, інноваційного міста майбутнього, склавши та запрограмувавши власного робота для виконання певного завдання в тематиці «Smart cities». В ролі тренерів виступатимуть представники гімназії № 9, а саме учасники команди «KiborgsUA» – неодноразові переможці всеукраїнських, європейських та світових змагань з робототехніки. 
Участь у воркшопі безкоштовна, але реєстрація обов’язкова. Захід відбудеться на базі #NESCherkassy у м. Черкаси (бул. Шевченка, 460).
Під час навчання школярі: зможуть скласти та запрограмувати автономного робота для виконання місій в контексті проблематики великих міст; матимуть можливість створити власний унікальний програмний код, що дозволить найуспішніше виконати місію; зможуть долучитися до вирішення проблем зростаючих мегаполісів і розбудови розумної, зручної та доступної інфраструктури тощо.