ПрАТ «Миронівська птахофабрика» пропонує не їхати в Польщу, а працювати в Україні

Про нові можливості працевлаштування у ПрАТ «Миронівська птахофабрика», що розташоване в м. Канів Черкаської області, розповіла керівник регіонального відділу управління персоналом Олена Федоренко.

Агроіндустріальний холдинг МХП («Миронівський хлібопродукт») надає молодим фахівцям без досвіду роботи та спеціалістам зі стажем можливість працевлаштування з гідною зарплатою, безмежними можливостями для розвитку і кар’єрними перспективами на Батьківщині. Більше не потрібно працювати в середньому 12 годин на добу на польських фермерів, отримуючи найнижчу для поляків платню, вимушено розлучатися зі своєю родиною, близькими та друзями,пише газета «Вечірні Черкаси», № 30, від 24.07.2019.
За словами керівника регіонального відділу управління персоналом ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Олени Федоренко, на підприємстві багато вакансій. 80% з них – це робочі професії: підсобні робітники, оператори ліній, а також працівники технічної служби (налагоджувальники, слюсарі-ремонтники, електрики, зварювальники тощо).
«Для того щоб працевлаштуватися у ПрАТ «Миронівська птахофабрика», нічого особливого не потрібно. Людина має обов’язково пройти медичну комісію та надати звичайний пакет документів: трудову книжку, паспорт, ідентифікаційний код, диплом про освіту, чоловіки – військовий квиток. Хочу зазначити, що в Черкаській області наше підприємство є лідером за розміром заробітних плат. У нас діє відрядна форма оплати праці: чим більше людина зробила, тим більше отримала грошей. Звичайні робітники мають можливість заробити 20 і більше тисяч гривень на місяць. Слід додати, що, окрім достойної заробітної плати, наше підприємство забезпечує безкоштовну доставку працівників до місця роботи та назад. Ми годуємо працівників смачними гарячими обідами всього за 1 грн. Окрім того, раз на місяць кожен працівник отримує 6,5 кг продукції підприємства. Також ми надаємо можливості для кар’єрного зростання кожному, хто має таке бажання. Якщо людина хоче розвиватися, примножувати свої професійні здібності, ми її обов’язково підтримаємо. Оператори можуть стати бригадирами, бригадири – майстрами, майстри – начальниками цехів і далі просуватися кар’єрними сходами. Загалом працевлаштування на нашому підприємстві набагато вигідніше, ніж робота, наприклад, у Польщі: конкурентна та стабільна заробітна плата, безкоштовний трансфер до місця роботи та в зворотному напрямку, обіди, преміювання продукцією», – свідчить Олена Федоренко.
За останніми даними Головного статистичного управління Польщі, середня заробітна плата працівників робочих спеціальностей у сільському господарстві становить 2 744 злотих (або 21 154 грн) на місяць. Разом із тим слід провести розрахунки обов’язкових витрат. Оренда кімнати для однієї людини в середньому коштує 800 злотих на місяць. Ще 300 злотих піде на харчування. 80 злотих – це витрати на Інтернет та мобільний зв'язок, ще 40 злотих – на інші побутові потреби. Таким чином, якщо не враховувати витрати на медичне обслуговування та транспорт, мінімальний прожитковий мінімум у Польщі становить 1 220 злотих. Отже, у заробітчанина залишається 1 524 злотих на місяць, тобто трохи більше 10 тис. грн.
«Насправді, не так вже й багато. Ці гроші можна заробити й в Україні», – пише видання.