Умані правоохоронця підозрюють у «п’яній» аварії

В Умані п’яний водій ледь не повбивав людей на пішохідному переході. Інцидент стався в неділю, 30 червня. Свідком став депутат міськради Олександр Колесник. Він сам ледь не втрапив під колеса. Вже пізніше чоловік з’ясував: за кермом був працівник місцевого райвідділу поліції.

Я переходив вулицю Європейську. На мене їхали машини з вулиці Тищика й не пропустили, - розповідає Колесник. – Я їх обійшов. Аж тут мчить ще одна автівка. Якби я вчасно не відсахнувся, то вже б пиріжки сьогодні їли. Він їхав десь під 100 кілометрів на годину. Одразу після цього він врізається у бордюр і вилітає на тротуар навпроти райвідділу поліції. Поки я біг до нього, там вже були правоохоронці. Вони все бачили на власні очі. Зігнали його з тротуару й направили на паркову біля відділку. Я почав вимагати, аби вони якось реагувати. Ті віднікувалися, мовляв, зайняті й мають їхати на охорону якогось заходу. Зателефонував на 102.

Поки депутат викликав поліцію, невідомий чоловік допоміг п’яному водію замінити пошкоджене колесо.

Я зателефонував до начальника міськвідділу поліції Завального, - продовжує Колесник. – Він приїхав дуже швидко й перегородив місце події. У цей час я дізнався, що за кермом автомобіля був працівник поліції. Напередодні його дружина народила дитину. Тож він святкував саме. Поки розбиралися, що до чого, він підійшов до мене й запропонував грошей. Натомість я повинен був замовкнути й не давати показів проти нього. Я відмовив. На моєму місці могла бути, наприклад, моя дитина.  А на тротуарі він ще й жінку якусь ледь не зачавив. А зараз до мене телефонують його знайомі й теж пропонують «зам’яти» справу. Хочу, аби його покарали. Нехай він би забув, що таке пити за кермом та ще й будучи поліцейським.

За інформацією з власних джерел стало відомо, що винуватець аварії нещодавно працює в уманській поліції. Раніше служив правоохоронцем на Вінничині. Їхав на автівці «Хюндай Іонік». Начальник Уманського райвідділу поліції Євген Дорофєєв не знає, хто саме був за кермом в день аварії. Інцидент коментує неохоче.

ДТП оформлено й матеріли зареєстровані в Єдиному реєстрі, - пояснює Дорофєєв. -  Перевірку проводить Уманський міський відділ поліції. Я приїхав на місце вже після аварії. Ніхто нікого не приховує. Але хто сказав, що за кермом був працівник поліції? Особисто я бачив лише автомобіль. Ц нас є правоохоронець, якого дійсно нещодавно перевели з Вінничини. Та він вже тиждень перебуває у відпустці.

Начальник Уманського міськвідділу поліції коментувати ситуацію навідріз відмовився.

Автівка, яка фігурує в ДТП,  була придбана рік тому. Зареєстрована на підприємство у Вінницькому районі. Коштує майже півмільйона гривень.