Випустили на волю останнього з банди ймовірних убивць журналіста Сергієнка

Городищенський районний суд звільнив з-під варти останнього із підозрюваних у справі про вбивство корсунського журналіста Василя Сергієнка. Нагадаємо, що Сергієнка в 2014 році насильно витягли з двору, вкинули до автомобіля, вивезли в ліс і вбили. Тіло закопали.

Згодом поліція знайшла вбивць. Їх заарештували, коли вони готувалися скоїти черговий злочин. Цього разу в Тальнівському районі. Однак поступово суд почав випускати на волю всіх членів банди, а ось тепер – і безпосередньо підозрюваного у вбивстві Володимира Воронкова.

– Суд проявив гуманність і випустив Воронкова, якому треба доглядати хвору матір, – каже корсунський активіст Олег Собченко. – На жаль, цей же суд відмовив у гуманності матері загиблого журналіста. Коли просили почати розгляд справи із допитів свідків, а не дослідження письмових доказів, то суд нам відмовив. У результаті хвора 92-річна жінка померла. А для чого суду опитувати свідків? Їм за це ніхто не платить.

Олег каже, що суд узяв загальний курс на те, що до вбивць треба поставитися гуманно.

– Перед цим убивством Воронков відсидів 9 років за попереднє. За півроку скоїв нове. Тепер його хочуть відпустити за законом Савченко, бо вже відсидів 4,5 роки. Інші підозрювані відсиділи по три з половиною роки. Мовляв, досить із них. Байдуже, що слідство зібрало всі докази їхньої провини. Своїми діями суд показує, що замовник злочину добився свого. Він максимально полегшив участь підозрюваних. Вони або вже на волі, або під домашнім арештом. Тобто перебувають у комфорті, теплі й добрі, матеріально забезпечені.  За таких умов немає підстав здавати замовника. Бо якби їм світило пожиттєве ув’язнення, тоді можна здавати замовника.

Олег коментує дії влади.

– Якщо попередня влада спочатку експлуатувала суддівську систему, а потім намагалася її реформувати, то нинішня лише експлуатує. Ми щороку зустрічалися із Генеральним прокурором Юрієм Луценком, главами уряду Арсенієм Яценюком і Володимиром Гройсманом. А нинішня влада відмовила в зустрічі, відбувшись лише відпискою. Вона схоплюється лише тоді, коли суд наважується стати поперек, як у випадку із рішенням Конституційного суду. А нинішній владний віслючок не має ні сил, ні бажання цю систему реформувати. Тому й відбуваються такі ганебні рішення.

Черкаська обласна прокуратура не згодна з ухвалою суду. Прокурор наполягав на продовженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави обвинуваченому, про що заявляв відповідне клопотання. Тому вказане судове рішення буде оскаржено в апеляційному порядку.

Тоді ж підозрюваному в організації вбивства Вадиму Мельнику запобіжний захід змінили із цілодобового домашнього арешту на арешт в нічний час із 21.00 до 6.00 ранку.

Віктору Горбенку та Роману Недибалюку продовжили домашній арешт із 23.00 до 6 ранку до 30 січня 2021 року.