Віталій Іванченко витягнув 8-кілограмового коропа

– Все літо не знаходив собі місця, – згадує 46-річний Віталій Іванченко із Кам’янки. – Весь час мріяв зловити коропа. Ловлю їх чимало щороку. А тут – як відрізало. Жодного за літо. Їжджу по багатьох ставках Кам’янського району й сусідньої Кіровоградської області. Але ніяк не щастило. Вже почав товариша просити із Тальнівського району. Ми колись там багатьом коропам губи рвали. Кажу, давай до тебе зберемося.

Але коропа Віталій упіймав в рідному районі.

– Кілька років поспіль ми з товаришами складаємося по 600 гривень на рік і зарибнюємо ставок у селі Лебедівка. Ловимо вудками й спінінгами. Не люблю тих, хто полює гарпунами чи сітками. Але влітку там не ловилося. А це, хлопці кажуть, почався кльов. Я поїхав на ніч. У нас так заведено – хто рибалить, той і сторожує. Перед цим також чергував, але втекли два коропи. Один завів у корчі, а інший – зірвався. Зараз вони гарно клюють на горох. Позакидав спінінги зі звуковими сигналізаторами й ліг спати. Ночі вже холодні, то ще й добряче змерз. Клюнуло аж у чотири години ранку. Сигналізатор пищав немов навіжений. Я відразу відчув, що попалася неабияка рибина. Дуже сильно тягало. Боявся за гачки, бо якось неправильно їх ув’язав і короп зірвався біля самого берега. Але цього разу все було гаразд. Думав не включати лампочку, бо короп сильно лякається світла й рветься з останніх сил. Але мусив умикати, бо маю коротку підсаку. Короп великий, важко було підтягти до підсаки.

Упіймавши рибину, Віталій вирішив не ризикувати й відніс здобич до багажника.

– Кілька разів траплялося, що упіймаю коропа, а він неймовірним чином утікає із рибальської сітки – садка. Цього заніс у багажник й поклав у балію. Налив йому туди води.

Удома дзеркального коропа зважила й почистила дружина. Витягла з нього близько кілограма ікри.

– Загалом заважив 7 кілограмів 900 грамів, – каже Іванченко. – Це мій особистий рекорд.  Кіт почув, що пахне рибою, але боявся наблизитися. Короп утричі більшим за нього був.

Востаннє  такого коропа Віталій ловив 7 років тому в невеликому ставку біля Кам’янки. Тоді рибина заважила 7 кілограмів 800 грамів.