У чотирьох громадах відбулися вибори

30 квітня завершилися вибори в чотирьох об’єднаних громадах Черкащини: Шполянській, Ротмістрівській, Степанецькій і Селищанській.

За попередніми даними у Шполі лідирує Сергій Кравченко – 71% голосів. У Степанцях – Олександр Яременко 50,1%, У Ротмістрівці готується святкувати перемогу Володимир Ховайба – 51%, а в Селищі – Галина Рябошапка – понад 63%.

– У Шполі з великим відривом переміг чинний мер Сергій Кравченко, – розповідає редактор газети «Шполяночка» Наталія Сторчак. – Офіційні результати будуть пізніше, але за попередніми даними він набрав від 70% до 80%  голосів. І це попри те, що на дільницю, де я спостерігала за виборами, увірвалися тітушки. Вони миттєво вкинули у виборчу скриню пачку голосів і втекли. Хотіли зірвати вибори. Адже скрині прозорі й було видно, що більшість з великою перевагою набирає саме Кравченко.

Наталія Віталіївна каже, що більшість депутатського корпусу становитимуть представники партії «Черкащани».

– Вони матимуть набагато більше від половини депутатських місць. Ще кілька депутатів представлятимуть «Солідарність» й один – Радикальну партію Олега Ляшка. Ні «Укроп», ні «Батьківщина» до нової ради не пройшли.

У Степанцях Канівського району переміг Олександр Яременко. Він переміг чинного голову Віру Ласкаву.

– Яременко випередив опонентку на 160 голосів, – каже колишній голова Канівської РДА Сергій Дубенець. – Це багато, оскільки проголосувало 2600 виборців. Ще 40 голосів відтягли на себе дві жіночки із прізвищем Яременко. Я не знаю чи буде оскаржувати результати основний конкурент Яременка Віра Ласкава. Адже порушень не було. Однак за нею стоять солідні фірми «Урожай» і «Наша Ряба». Може, вони будуть невдоволені результатами.

Однопартійці Яременка із «Відродження» набрали 13 депутатських місць й матимуть більшість у новій раді. Результат міг би бути більшим, якби в офіційному бюлетені не переплутали по-батькові одного з кандидатів від Яременка.

– Наскільки я знаю, цей чоловік має звертатися з позовом до суду, – припускає Дубенець.

У Ротмістрівці за попередніми даними переміг голова Мельниківки Володимир Ховайба.

– Володимир Іванович випередив свою основну конкурентку – тепер уже колишню голову Ротмістрівки Людмилу Святченко на 200 голосів, – каже журналіст Андрій Глущенко.

У Селиші перемогу святкує чинна голова села Галина Рябошапка. Вона набрала майже втричі більше голосів за свою основну конкурентку Тамару Назаренко.